Bábolnai Gazdanapok – 2024. 09. 06.

Iskolánk 16 tanulóval, Soós-Győrffy Csaba tanár úr kíséretében, idén is részt vett a 37. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon.

Már 9.00 órától a buszparkolóban vártak minket, ahol kiosztották a belépőket és megismerkedtünk idegenvezetőnkkel – a helyszínekre kísérő diákkal -, Csillával.

A Szakiskolai Nap megnyitója az előző évekhez hasonlóan 10.00 órakor kezdődött, egyike voltunk a 20 résztvevő iskolának.

A megnyitót követően nekivágtunk az ötállomásos szakmai program felfedezésére. Az állomások között szerepelt a többi mellett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem standja, talajszelvény-oktatóparcella, cirok-fajtabemutató, traktortesztvezetés, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács standja és nem utolsósorban a Magyar Mezőgazdaság Kft. Egyes standoknál termékeket is kóstolhattunk és a hiteles információ-átadásról hallhattunk előadást. Az állomásokon bemutatták a modern technológiával felszerelt mezőgazdasági gépeket, eszközöket és eljárásokat, ezzel átláthatóvá téve a diákok számára az agráriumban zajló összetett folyamatokat. A szakiskolás csoportok az öt állomás teljesítésével igazolólapot kaptak, amivel egy gyakorlati napot abszolválhatnak tanulmányuk során. Láttunk látványos drón-bemutatót, talajvizsgálati érdekességeket, tanácsokat hallhattunk és a klímaváltozás okozta nehézségekre megoldási javaslatokat, legfőképpen a kukoricatermesztés tekintetében.

Az időjárás is kegyes volt hozzánk, nem túl meleg, enyhén borús napot fogtunk ki, így összességében egy igen szép és tanulságos napot töltöttünk együtt a 10. a és 11. a osztályokból résztvevő diákokkal.

A programok látogatását követően elfogyasztottunk egy finom meleg ebédet, és indultunk is vissza Örkénybe, hiszen még egy kétórás út állt előttünk.

Soós-Győrffy Csaba


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék: