Közép-magyarországi ASzC Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Tavaszi papír és PET palack gyűjtési akció

A Duparec Kft. felhívására, az Ökoiskola munkacsoport szervezésében iskolánkban először került sor vegyes papír hulladék és PET palackok gyűjtésére.

Az intézmény területén elkülönítetten gyűjtöttük a vegyes papír-, valamint a PET palack hulladékot. A papírhulladéknál különös figyelmet fordítottunk arra, hogy idegen anyagot ne tartalmazzon (pl. üveg, fa, vas, kommunális hulladék). A PET palackokat pedig laposra taposva, kupak nélkül zsákokban tároltuk az elszállításig. Ez a tárolás az idő előrehaladtával egyre nagyobb gondot és fejtörést okozott számunkra.

A gyűjtés március 16. és április 22. között került megrendezésre. Természetesen az utolsó héten hozták be a legtöbb hulladékot, akkor volt egy nagy hajrá a tanárok, szülők, tanulók közreműködésével.

A hulladék elszállítására április 22-én reggel került sor. A hulladék szállító autóra való felpakolásban a 9. m osztály segédkezett.

Előzetes információk alapján 1320kg papír és 180kg PET palack hulladékot sikerült szorgos kis csapatunknak összegyűjteni.

A felhívás szerinti átvételi árak az alábbiak:

Vegyes papír:  

1,5 tonna alatt:          17 Ft/kg

1,5-10 tonna között:     19 Ft/kg

10 tonna felett:         21 Ft/kg

PET palack:           30 Ft/kg

 

Reméljük, máskor is hasonló aktív gyűjtést tudunk lebonyolítani!


 

 

 

 

 

Hírek, információk


X