Közép-magyarországi ASzC Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Koronavírus elleni védőoltás

Tisztelt Szülők! Tisztelt Gondviselők! Kedves Diákok!

 

Bizonyára már mindenki értesült arról, hogy a következő tanév megkezdése előtt az iskolákban is lehetőség nyílik önkéntes alapon a koronavírus elleni védőoltás beadatására.

A legfontosabb tudnivalókat és az ahhoz kapcsolódó határidőket az alábbiakban ismertetem:

Jogosultak: azok a diákok, akik 2021. augusztus 31-ig nem töltik be a 19. életévüket, nem kaptak még egyetlen koronavírus elleni vakcinát sem és iskolánkkal legkésőbb augusztus 2-ig jogviszonyt létesítenek.

Fontos, hogy a döntést a gyermek és a szülő közösen hozzák meg. A 18. életévüket még be nem töltött diákok esetében az oltáskor (jelen ismereteink szerint) a szülő, illetve gondviselő személyes jelenléte és a szülői beleegyező nyilatkozat megléte is szükséges.

A nyilatkozat az alábbi linkről tölthető le:

https://koronavirus.gov.hu/.../szuloi_hozzajarulo...

Az oltási napok: 2021. augusztus 30. és 31.

Helyszín: örkényi Egészségház

Dr. Rózsa István iskolaorvos

Cím: 2377 Örkény, Kossuth Lajos utca 37/b.; Telefon: 06-29/310-042

Az oltás előtt orvosi vizsgálat történik, az esetlegesen meglévő krónikus megbetegedésekről szóló orvosi leleteket, dokumentumokat ezért el kell hozni az oltásra.

Oltóanyag: Pfizer comirnaty típusú két dózisú vakcina

Teendők:

- Kérjük, a fenti információk megértését és elfogadását követően írjanak e-mailt a titkarsag@paloczi.hu e-mail címre. A tanuló teljes nevét és osztályát kérjük megadni.

Határidő: 2021. augusztus 2.

Akik számára ez valamilyen oknál fogva ez nem lehetséges, munkanapokon 8-15 óra között, augusztus 2-ig az iskolai Titkárságon telefonon is jelezhetik szándékukat. Ott szintén a tanuló nevét kérjük megadni. (06-29/310-015)

Az oltás központi regisztrációhoz kötött, melyet a szülő, illetve gondviselő augusztus 27-ig az alábbi oldalon végezzen el: https://vakcinainfo.gov.hu Tehát az iskola részére kitöltendő kérdőív nem helyettesíti a regisztrációt!

Az iskola az oltást az illetékes kormányhivatalon keresztül, a felmerülő igények (létszám) alapján szervezi meg. Ezért fontos az előzőekben leírtak és az abban foglalt határidők pontos betartása.

Természetesen továbbra is lehetőség nyílik arra, hogy egyénileg, szabadon választott helyszínen és időben kapják meg a gyermekek a védőoltást, ebben az esetben mindenki egyénileg regisztrál, majd foglal külön időpontot. Így az oltásra nem az iskolában és akár már egy korábbi időpontban sor kerülhet.

 

Vigyázzunk egymásra és magunkra továbbra is a nyár során!

 

Tisztelettel:

 

Karsai József

igazgató

 

Hírek, információk


X