Őszi Pályaorientációs Programnapok

A Pályaorientációs Napra 2023. 10. 26-án került sor.

A kamara és az iskola szervezésében 71 fő 6-7-8. osztályos tanuló jelentkezett, a jelentkezetteken felül is voltak érdeklődök, összesen 151 diák érdeklődött a program iránt.

A látogatók az érdeklődési körüknek megfelelően, a szakmacsoportot bemutató gyakorlati helyekre mentek a kijelölt pedagógussal.

A Mezőgazdaság és erdészet szakmacsoport iránt érdeklődők először Fecsó Gábor Zsolt szakmai előadását hallgathatták meg, aki a mezőgazdasági gépész karrier lehetőségeiről tartott előadást.

Az erőgép műhelyben a traktorok bemutatása mellett, azok karbantartása és javítása is szemléltetésre került. A megjelentek a műholdas vezérlés és az automata kormányzás rejtelmeibe is betekintést nyertek. A szerviz műhelyben a hibakódolvasó program működését mutatták be a kollégák.

A gépszínben és a tanpályán intézményünk birtokában lévő erő- és munkagépek kerültek kiállításra, bemutatásra. Felügyelettel – aki igényelte – beülhetett a kiállított gépekbe, valamint a működésüket is szemléltették a kollégák ill. a jogosítvánnyal rendelkező diákok.

DJI T30-as típusú permetező és a DJI Fantom4 drónok bemutatása és működtetése a precízós gazdálkodás rejtelmeibe engedett némi rálátást.

Az Élelmiszeripar szakmacsoport iránt érdeklődők számára a tankonyha és a tanétterem bemutatása, az ott folyó gyakorlati feladatok ismertetése volt a program.

Gyakorlatban is kipróbálható volt a csokoládé és cukorka készítés, mézeskalács díszítés, sütemények sütése, majd ezek kóstolása.

Nagy Adrien tanárnő színvonalas előadását hallgathatták meg az érdeklődők az édességkészítő szakmáról. Valamint Matuska Boglárka tartott beszámolót tanulóink dániai tanulmányi újtáról.

A nap zárásaként diákjaink által bográcsban készült egytálétellel vendégeltük meg a látogatókat.


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük